Uudet havainnot
Idänkulkusirkkoja (Locusta migratoria) tavattiin enemmän kuin koskaan kesällä 2010. Uusi julkaisu Karjalainen, S. 2011. Idänkulkusirkan Locusta migratoria (L.) vaellus Suomeen kesällä 2010. Sahlbergia 17(1): 4-7 kertoo näistä havainnoista. Kuva lajista alla.
Idänkulkusirkasta saatiin myös vuonna 2011 useita havaintoja. Havaintopaikkoja oli kyseisenä vuonna kahdeksan.
Uusi maakuntahavainto: sinisiipisirkka (Sphingonotus caerulans) on tavattu EK:ssa. Petri Metsälä (ym.) havaitsivat Haminan ulkosaaristossa (Koivuluoto) 26.7.2011 4 lajin yksilöä.
Uusi maakuntahavainto: keroheinäsirkka (Aeropedellus variegatus) on tavattu Kemin Lapissa (itäinen). Havainnon tiedot: Sodankylä, UKK-kansallispuisto, Vaulopää, 13.8.2011 (Olli Pihlajamaa). Lajin neljäs löytöpaikka Suomessa.
Uusi havainto lapinokasirkasta: Juha Salokannel löysi lapinokasirkan (Tetrix fuliginosa) Suomussalmen Pahamaailman paloalueelta kesällä 2011.
Uusi maakuntahavainto: niittyhepokatti (Decticus verrucivorus) on tavattu PPp:ssä (Pohjois-Pohjanmaa, pohjoinen). Havainnon tiedot: Simo, Nikkilänaapa, 23.7.2010, Matti Suopajärvi. Kuva kyseisestä yksilöstä
Toinen pohjoinen havainto (valokuvattu) niittyhepokatista: Ii, alaranta, 3 km keskustasta merelle päin, 3.8.2010, Jukka (sukunimi puuttui viestistä)
Lehtohepokatti (Tettigonia viridissima) on Lounais-Suomen ja pääkaupunkiseudun laji, mutta se on tavattu kesällä 2010 Pirkanmaalla. Matti Sulko äänitti lajin siritystä Ylöjärven Siivikkalassa 6.8.2010. Luultavaa on, että laji ei levittäytynyt Pirkanmaalle omatoimisesti, vaan mahdollista on, että se on kulkeutunut ihmisen mukana (tarkoituksellisesti tai vahingossa).
Nummiokasirkan harvinainen pitkäokainen ja pitkäsiipinen muoto (Kirkkonummi, Meiko, 12.5.2009, Sami Karjalainen), kuva alla.